A KGFB díjnemfizetés nem önkéntes

A KGFB, vagyis a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alól jogilag nincs kibúvó. Mivel a KGFB díj megfizetése nem önkéntes és nem is szabadon megválasztható. Erre törvény kötelez minden gépkocsi tulajdonost, vagy üzembentartót. A kötelező biztosítás mindig a gépjármű üzembentartójára vonatkozik, függetlenül attól, hogy ez a személy eltér a tulajdonos személyétől.


A kötelező biztosítás szerződésének ideje alapesetben meghatározatlan időre szól, de a szerződés dátumának évfordulójára lehetőségünk van felmondani a szerződést, és másik biztosítót választani.


Ahhoz, hogy biztosítót válasszunk, szükség van előzőleg tájékozódni a következő évi kötelező biztosítás díjakról. Ezt a biztosítók minden évben, rendszerint meghatározott időben, október végén nyilvánosan, különböző médiumokon keresztül kihirdetik.


Majd megkezdődhet az év végi biztosítás váltás rohama, ami évente több százezer autóst érint. Kötelező biztosításunkat ma már nem csak közvetlenül a biztosítónál, várakozás és sorban állás árán köthetjük meg, hanem alkuszokon keresztül, interneten, kényelmesen, a KGFB kalkulátorral.

 

Hirdetési lehetőség


Hirdetési lehetőség az NKOM.hu oldalon. Bővebb információkért kérjük jelentkezzen a kapcsolat menüponton keresztül!

Tanácsadói vonal:

 

+DM D0 J0 TW TM

MNB: 113080142752