Eladó ingatlan - Kiadó ingatlanok - Ingatlaniroda - Ingatlanközvetítő


Mint minden szegmensben az ingatlan eladás területén is fontos a szakképzett és hozzáértő szakembergárda. Nem elég csak megmutatni az eladó ingatlan ajánlatát, azt megfelelően tálalni is kell. Fontos tudnunk, hogy az ingatlan önmagában egy jelentős érték és sokunknak ez az egyetlen megtakarítási formája. Magyarországon az ingatlan több mint megtakarítási forma, ugyanis az európai államokhoz képest nálunk van a legtöbb ingatlan saját tulajdonban. A legtöbb külföldi országban vásárlás helyett inkább a kiadó ingatlanok kerülnek előtérbe. Nyugaton a lakás vagy ingatlan bérlés sokkal tervezhetőbb, rugalmasabb és költséghatékony megoldási forma, mint hazánkban.Magyarországon a lakáshitelek havi részletei sokszor ugyanakkora havi kiadással járnak/ jártak, mint egy hasonszőrű kiadó ingatlan bérleti költségei. A kiadások közötti kis eltérés és az elmúlt években tapasztalható olcsó hitelek a lakosság ingatlan vásárlásához vezettek. Jelenleg a válság hatására ezek a kedvező hitel formák visszaszorulóban vannak, így a kiadó ingatlanok ajánlatai ellepték a piacot. Azt a lakást amit eddig árultak, most kiadják. Ez a tendecia a közeljövőben sem fog drasztikusan változni a gazdasági válság negatív hatásai miatt.


Miért érdemes az eladó ingatlan helyett inkább a kiadó ingatlanok ajánlatában gondolkodni?

Legfontosabb érv a rugalmasság. Egy megvásárolt ingatlan esetében a röghöz kötöttség - 20 év futamidő hitellel kombinált vásárlás esetén - sajnos beszűkíti lehetőségeinket. Egy új munkahely, vagy a megváltozott családi körülmény - több gyermek, válás -  még bonyolultabbá teszik a több évre vett ingatlan hasznosítását.

A lakásbérlés sokak szerint kidobott pénz, de nézzük meg, hogy milyen előnyökkel járhat.

Az ingatlanközvetítő hathatós segítségével tálalt kiadó ingatlanok számos lehetősséggel kecsegtetnek. Megfelelő szerződés esetén minden biztonsági elem - ami egy család esetén nagyon fontos lehet - tisztán és világosan szerepeljen a szerződésben. Fontos, hogy az ingatlaniroda munkatársa megfelelő kapcsolatban legyen az ingatlant kiadóval így a lakást érintő kérdések rögtön terítékre kerülhetnek.

Az is fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten hosszabb távban gondolkodjunk, és a felmondási idő minimum 1 hónap legyen. A rugalmas lakásbérlés megteremti számunkra azt, hogy ne legyünk semmihez és senkihez tartósan hozzákötve. Így nyugodt szívvel vállalhatunk munkát ott ahol csak akarunk, és rögtön oda költözhetünk akár kedvezőbb havi kiadások mellett is. Ezen felül azt sem szabad elfelednünk, hogy a lakásbérlés összegét nem befolyásolja a kamat és kezelési összeg változása és az ország éppen aktuális gazdasági helyzete - maximum a főbérlőé, de ezt egy jó szerződéssel orvosolni lehet. Sok ingatlaniroda foglalkozik tartós bérléssel is, ez is egy lehetőség amit érdemes megfontolni.

Mint minden jó üzlet alapja, itt is a szerződés és vállalások szerződésbe való foglalása az egyik, ha nem a legfontosabb szempont. A kiadó ingatlan csak akkor lesz rugalmas és mindenki számára hasznos, ha minden a kiadót és bérlőt magába foglaló kérdés szerződésbe kerül. Itt is érdemes az ingatlanközvetítő tanácsát kérni, amennyiben igénybevettük, hiszen a legtöbb ingatlaniroda fel van készülve az ilyen helyzetekre és akár egy sablon szerződés átadásával is már sokat segíthetnek abban hogy a bérlő és a lakástulajdonos megtalálja a közös hangot.

 

Hirdetési lehetőség


Hirdetési lehetőség az NKOM.hu oldalon. Bővebb információkért kérjük jelentkezzen a kapcsolat menüponton keresztül!

Tanácsadói vonal:

 

+DM D0 J0 TW TM

MNB: 113080142752