Eladó lakás - Kiadó lakások - Albérlet - Garzon


Kiadó lakások az ország számos területén kedvező havi költségek mellett érhetőek el. Az albérlet kivétele előtt számos dolgot alaposan át kell gondolnunk. Megfelelő-e az ingatlan, minden igényünket ki tudja-e elégíteni. Ilyen ha családostul költözünk, hogy például milyen a közlekedés, a közelben van-e alkalmas óvoda vagy hogy a bevásárlás mekkora erőfeszítéssel jár. Érdemes mindig lehetőségeink szerint dönteni ha kiadó albérletet keresünk. Mint minden szolgáltatói szegmensben, itt is az ár az egyik legfontosabb tényező, de ha rosszul méretezzük igényeinket és egy lakás helyett a garzon lesz a befutó, akkor az élhetőség mindennek a rovására fog menni.A kiadó lakások esetében mindig azt tartsuk szem előtt, hogy családunk szociális igényei mekkora élettérrel kell hogy rendelkezzen. Nem mindegy ugyanis, hogy egy három főből álló család tagjai egy kis lakásban hogyan mennek egymás idegeire, ez ugye az albérlet öröme. A gyermeknek mindig legyen egy kis saját szobája, és ha a lakás alapterülete nagy de az elosztás nem megfelelő, akkor a lakás megfelelő szeparálásával oldjuk meg ezt a problémát. Minden embernek kell egy kis hely ahova elvonulhat, így döntésünket ez befolyásolja, mikor a kiadó lakások, albérlet ajánlatok közt szemezgetünk.

Más a szempont, de mégsem teljesen más, ha eladó lakások keresésével bízunk meg egy ingatlanközvetítőt. Itt is a legfontosabb az árat követően, hogy mit is kapunk pénzünkért. Egy eladó lakás a belvárosban egy 3 tagú családnak bizton nem megfelelő, ellenben egy külső kerületben ugyanezen pénzért, jóval nagyobbat is kaphatunk. Fontos az is, hogy az eladó lakásra ne keljen még jelentős összegeket rákölteni. Ha valami túl olcsó, akkor annak mindig oka van, tehát alaposan nézzük meg, hogy drága pénzünkért mit vásárolunk.

Az eladó lakás környékét is vegyük górcső alá. Fontos szempont, hogy a tömegközlekedés legyen kielégítő minőségű és elérhetőségű. Belvárosi ingatlan megvásárlása esetén törekedjünk arra, hogy nagyobb csomópontok mellett helyezkedjen el így könnyítve meg a munkába járást. A lakás ablakai lehetőség szerint az udvarra nézzenek és ne a forgalmas utca frontra, ugyanis egy tikkasztó forró nyári napon nem fogjuk tudni kiszellőztetni felmelegedett lakásunkat.

Ha garzon lakást veszünk, akkor arra törekedjünk, hogy a belmagasság minimum 4 méteres legyen, így egy galéria beszerelésével a garzon méretét közel kétszeresére növelhetjük. Fontos itt is a tömegközlekedés elérhetősége és a környék biztonsága, így a magas belterű garzon vásárlása esetén ezen változók fontosságára is kiemelten figyeljünk. A garzon vásárlás, vagy albérlet formájában általában egy fő befogadására alkalmas, ezért fontos a rezsiköltség is.

 

 

Hirdetési lehetőség


Hirdetési lehetőség az NKOM.hu oldalon. Bővebb információkért kérjük jelentkezzen a kapcsolat menüponton keresztül!

Tanácsadói vonal:

 

+DM D0 J0 TW TM

MNB: 113080142752