Lakáshitel - Jelzáloghitel - Ingatlanhitel


Egy kedvező lakáshitel kiválasztása nem egyszerű feladat. Közel 30 pénzügyi társaság 200 terméke közül kell kiválasztani azt, ami számunkra a legmegfelelőbb lehet. Ha csak úgy az utcáról bemegyünk egy bankba, akkor esélyét sem adjuk meg magunknak, hogy megismerjük a többi bank és pénzügyi társaság jelzáloghitel konstrukcióit.
Az ingatlanhitel
felvételénél minimum egy negyed századra előre kell gondolkodnunk, így a helyes döntés érdekében minden bank ajánlatát meg kell ismernünk. Ami elsőre jónak tűnik, annál biztosan van kedvezőbb, ezért ne siesse el a döntést és bízza ránk a legjobb lakáshitel kiválasztását.

A lakáshitel igénylésének általános feltételei:

Jelzáloghitel
igénylése esetén a pénzintézetek jövedelem igazolásához kötik a lakáshitel benyújtását. Alkalmazott esetében munkáltatói, vállalkozó esetén APEH nullás igazolásra van szükség.

Munkaviszony esetén az alkalmazotti munkaviszony követelménye a három hónapos egy helyen eltöltött határozatlan időre szóló munkáltatói igazolás. További feltétel - sok pénzintézet megköveteli - hogy a folyamatos munkaviszony minimum 12 hónapon keresztül fenn álljon. Próbaidő és felmondási idő alatt álló munkavállaló jelzáloghitel igénylése esetén nem hitelezhető.

Általánosságban elmondható, hogy a pénzügyi társaságok határozatlan időre szóló munkaszerződést fogadnak el. Egyes esetekben elképzelhető a határozott idejű szerződés befogadása, ha a munkaadó egyszer már ezt meghosszabbította, vagy nyilatkozik arról, hogy a későbbiekben a munkaszerződés meghosszabbításra kerül. Szintén előny jelenthet ha az ingatlanhitel igénylőjének nagyon hosszú időre szól a határozott szerződése (5 év).

Munkabér esetén a mindenkori minimálbér igazolása alapkövetelmény, de ez erősen korlátozza a felvehető lakáshitel összegének mértékét. A munkabér igazolását nem csak a munkáltató által , hanem az esetek nagy többségében bankszámla kivonattal is igazolni kell. Ha jövedelmünk nem banszámlára érkezik, akkor APEH jövedelemigazolást kell bemutatni.

Munkáltató által kiállított munkáltatói igazolás csak abban esetben fogadható el, ha a munkáltató nem áll csődeljárás, végelszámolás, felszámolás és végrehajtás alatt.

Ingatlanhitel kiváltása esetén a kiváltást követően hasonló lakáscélú kamatokkal számolhat. Ez a gyakorlatban olyan, mint ha most venne ingatlant és arra szeretne lakáshitel szerződést kötni.

A jelzálog hitel igénylések száma Magyarországon jelentősen csökkent ugyan, de továbbra is az ingatlanhitel a legolcsóbb hitel forma, különösen akkor ha összehasonlítjuk a hitelkártya vagy személyi kölcsön kamataival.

 

Hirdetési lehetőség


Hirdetési lehetőség az NKOM.hu oldalon. Bővebb információkért kérjük jelentkezzen a kapcsolat menüponton keresztül!

Tanácsadói vonal:

 

+DM D0 J0 TW TM

MNB: 113080142752