Magánnyugdíjpénztár - Önkéntes nyugdíjpénztár - Nyugdíj megtakarítás


A magánnyugdíjpénztár a társadalombiztosítási rendszerhez szorosan kapcsolódó a járulékfizetésen alapuló nyugdíjrendszer. Használatával megvalósulhat, hogy nyugdíjba vonulását követően az elmaradt bevételeket pótolja. A magánnyugdíjpénztár minden tagnak külön személyre szóló számlát vezet, amin a hozam is külön íródik jóvá.A nyugdíjpénztár tagsággal Ön az aktív életet követő nyugdíjas kor anyagi biztonságát alapozhatja meg. Minden esetben a magánnyugdíjpénztár kiválasztása az Ön személyes döntése és  tagsága alatt Ön bármikor megváltoztathatja annak kezelőjét. A rendszer egyik fő különbsége a társadalombiztosítás nyugdíj rendszerével szemben, hogy piaci alapokon működik és magunk választhatjuk meg megtakarításaink kezelőjét.


Önkéntes nyugdíjpénztár:

A nyugdíj megtakarítás önkéntes formája, amin keresztül Ön havi befizetésein keresztül már előre gondoskodhat nyugdíjas életének jövőbeli kiadásairól. Az önkéntes nyugdíjpénztár rendszere teljesen független az állami nyugdíjrendszertől, így az ide befizetett összegek nyugdíjas éveink kedvező megtakarítási formája lehet.

Ha a magán nyugdíj pénztárat választja,akkor jelentős mértékben növelheti későbbi nyugdíjas éveinek megtakarításait. Jelen esetben ha Önnek nincs magánnyugdíjpénztár tagsága, akkor munkaadója 9,5%-ot fizet be a közös alapba.

Ha Ön úgy dönt, hogy él a magánnyugdíjpénztár adta lehetőségekkel, akkor ez a felállás drasztikusan megváltozik. Ezt követően munkáltatója 1,5%-ot fizet az állami közös alapba és az Ön magánnyugdíjpénztár fiókjába pedig 8%-ot. Viszont onnantól kezdve ez úgy működik mint egy megtakarítás, tehát a hozamok már Önt illetik.

A magánnyugdíjpénztárak átlagos hozamai éves szinten 5-8% körül alakulnak, ami elsőre nem is tűnik soknak, de 20-30 év munkaviszonyt követően ez a jelentős megtakarítás kipótolhatja az államtól kapott nyugdíjunkat.


 

Hirdetési lehetőség


Hirdetési lehetőség az NKOM.hu oldalon. Bővebb információkért kérjük jelentkezzen a kapcsolat menüponton keresztül!

Tanácsadói vonal:

 

+DM D0 J0 TW TM

MNB: 113080142752